Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν 50 θύματα

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν 50 θύματα, διακοπή για την Πέμπτη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Τα πρώτα 50 θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι δήλωσαν σήμερα διά των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που θα δικάσει τους 21 κατηγορούμενους. 

Σήμερα το δικαστήριο συνεδρίασε σε αίθουσα της Ευελπίδων, η οποία ήταν λίγο μεγαλύτερη από εκείνη που διατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την έναρξη της δίκης, όταν είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξάγονται στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, εναλλάξ με εκείνες για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη (10/11), όταν θα συνεχιστεί η διαδικασία των δηλώσεων παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τα θύματα της πυρκαγιάς.

Αναβλήθηκε η δίκη του Ματθαιόπουλου 

Νωρίτερα, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου. 

Ο πρώην αρχηγός κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, έπειτα από μήνυση του πυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι. 

Ο αξιωματικός κατηγορεί τον τότε αρχηγό του Σώματος για προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο που του είχε ανατεθεί από την Εισαγγελία και για πιέσεις με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών για την διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι από την Πυροσβεστική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM