Δίκη Folli Follie: Δεκτό το αίτημα των Κουτσολιούτσων - Αποβάλλεται από Πολιτική Αγωγή η εταιρεία

Δίκη Folli Follie: Δεκτό το αίτημα των Κουτσολιούτσων - Αποβάλλεται από Πολιτική Αγωγή η εταιρεία Facebook Twitter
0

Την αποβολή από τη θέση της Πολιτικής Αγωγής τόσο της εταιρείας Folli Follie όσο και άλλων εταιρειών και φορέων που διεκδίκησαν την παράστασή τους στη δίκη για τους παραποιημένους ισολογισμούς που εμφάνιζε επί σειρά ο Όμιλος, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από πολυήμερη συζήτηση των αιτημάτων που υποβλήθηκαν με την έναρξη της δίκης στις 10 Ιανουαρίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε η υπεράσπιση τόσο της οικογένειας Κουτσολιούτσου όσο και των υπολοίπων 10 κατηγορουμένων για να μην παρασταθεί στο δικαστήριο η άλλοτε κραταιά εταιρία κοσμημάτων που υπό την προσωρινή της διοίκηση διεκδικούσε την καταδίκη του ιδρυτή του Ομίλου και των συγκατηγορουμένων του. Μάλιστα η εταιρεία με την παράσταση Πολιτικής Αγωγής είχε δηλώσει και την πρόθεσή της να διεκδικήσει απόφαση αποδέσμευσης ακινήτων του ομίλου ώστε να υλοποιήσει συμφωνία με ομολογιούχους και δανειστές.

Οι δικαστές με σκεπτικό, που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, δεν δέχθηκαν την παρουσία της Folli Follie, αποδεχόμενοι την ένσταση της πλευράς των κατηγορουμένων η οποία επιχειρηματολόγησε με βασικό σκεπτικό ότι η εταιρεία που διεκδικεί τώρα παρουσία ως ζημιωθείσα, δεν έχει υποστεί καμία ζημία από την υπόθεση των πλασματικών οικονομικών στοιχείων αλλά αντίθετα βγήκε κερδισμένη από την επί σειρά ετών παράνομη πρακτική της.

Πλην της Folli Follie, εκτός από τα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής μένουν, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, ο Όμιλος Fosun, μικρομέτοχοι αλλά και κάποιες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων.

Ως Πολιτική Αγωγή (προς υποστήριξη της κατηγορίας) τελικά θα παραμείνουν στη δίκη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ το αποκαλούμενο υπερταμείο, αλλά και κάποιοι επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την υπεράσπιση των 10 κατηγορουμένων, παράσταση Πολιτικής Αγωγής έπρεπε να δηλώσουν μόνο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα Alpha.

Η άποψη του εισαγγελέα επί των ενστάσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι ήταν ότι θα πρέπει να παρασταθούν στη δίκη όλοι όσοι δήλωσαν παράσταση Πολιτικής Αγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της FF, πλην του Ομίλου Fosun.

Η δίκη διεξάγεται υπό το ασφυκτικό όριο της επερχόμενης συμπλήρωσης των ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, πατέρα και υιό Κοτσολιούτσο, το οποίο συμπληρώνεται τον Μάρτιο.

Οι κατηγορούμενοι, κυρίως στελέχη της εταιρείας, είναι αντιμέτωποι με σειρά κακουργημάτων που αφορούν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, οι πράξεις της οποίας, σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στην ογκώδη δικογραφία, προκάλεσαν ζημιά που υπολογίζεται κατ' εκτίμηση σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του

Ελλάδα / Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του, Γρηγόρη

Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί βιντεοσκοπούσε την δίκη Κασιδιάρη

Ελλάδα / Σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας: Θα εκτίσει τρεις μήνες φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Τιμωρήθηκε με 24 μήνες φυλάκιση - Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα - Αντί για τρεις μήνες φυλακή μπορεί να επιλέξει κοινωνική υπηρεσία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ
NEWSROOM
Αντικατάσταση της Ελένης Βιτάλη με την Πίτσα Παπαδοπούλου στη συναυλία στο Ισραήλ - «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά»

Ελλάδα / «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει στο Ισραήλ στη θέση της Ελένης Βιτάλη

«Δεν μπορώ να μπω στο πολιτικό κομμάτι εγώ» είπε η τραγουδίστρια που θα εμφανιστεί στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Shlomi Saranga και απέφυγε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού καλλιτέχνη
NEWSROOM