«Βροχή» τα πρόστιμα για κάπνισμα μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

«Βροχή» τα πρόστιμα για κάπνισμα μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
3

Πρόστιμα στους... θεριακλήδες του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης επέβαλε μικτό κλιμάκιο που πραγματοποίησε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν επιβληθεί πρόστιμα -ύψους 50 ευρώ- σε 12 άτομα που «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να καπνίζουν σε χώρους των δικαστηρίων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ελήφθη σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους. Προς αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε οι έλεγχοι να διεξάγονται από μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από αστυνομικούς, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τα κλιμάκια έπιασαν από χθες δουλειά, αλλά περιορίστηκαν -πρώτη μέρα των ελέγχων- σε συστάσεις. Σήμερα όμως δεν χαρίστηκαν στους παραβάτες, που έκπληκτοι είδαν τους ελεγκτές να τους κόβουν κλήσεις.

Η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του μεγάρου και οι σχετικές ταμπέλες που έχουν αναρτηθεί από καιρό σε όλους τους ορόφους το υπενθυμίζουν στους καπνιστές. Πριν από λίγο καιρό η Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να επιτραπεί η διαμόρφωση ειδικών χώρων για τους καπνιστές (στον 1ο και 3ο όροφο του κτιρίου), αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Το παραπάνω μέτρο ισχύει βέβαια και για τους δικαστικούς υπαλλήλους, στους οποίους προβλέπεται να χορηγείται διάλειμμα, διάρκειας 15 λεπτών την ημέρα, ύστερα από συνεννόηση με τους προϊσταμένους των τμημάτων τους, προκειμένου να «απολαμβάνουν» τη συνήθειά τους εκτός δικαστηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για περάστε αγαπητοί ελεγκτές, από τον επόμενο μήνα, και μία βόλτα από τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Η είσπραξη θα είναι μεγάλη!https://www.facebook.com/smokefree.askt/

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ