Βρετανία: Στην «πορτοκαλί» λίστα παραμένει η Ελλάδα- «Παράθυρο» για άρση της καραντίνας στους εμβολιασμένους

Βρετανία: Στην «πορτοκαλί» λίστα παραμένει η Ελλάδα- «Παράθυρο» για άρση της καραντίνας στους εμβολιασμένους Facebook Twitter
0

Η Βρετανία ανανέωσε τις λίστες για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί». 

Κάτι που σημαίνει ότι συνίσταται στους κατοίκους της Βρετανίας να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας- όπως και στις υπόλοιπες που είναι στην «πορτοκαλί» λίστα- ενώ για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση για δεκαήμερη καραντίνα. 

Πάντως, το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί τον επόμενο μήνα η καραντίνα για τους εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας. 

Το Λονδίνο πρόσθεσε στην «πράσινη» λίστα τη Μάλτα, τη Μαδέιρα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και νησιά της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των Μπαρμπάντος. Με εξαίρεση τη Μάλτα, όλες οι υπόλοιπες προσθήκες- όπως και το Ισραήλ- μπαίνουν στην «πράσινη λίστα παρακολούθησης», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν στην «πορτοκαλί».

Αντίθετα, στην «κόκκινη» λίστα των ταξιδιωτικών περιορισμών της Βρετανίας μπαίνουν η Ερυθραία, η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα, που θεωρούνται χώρες «υψηλού κινδύνου».  

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αργότερα εντός του καλοκαιριού να μην χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας

«Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει σε φάσεις, ξεκινώντας από τους Βρετανούς πολίτες», ανέφερε το υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει η υποχρέωση για διενέργεια τεστ κορωνοϊού τόσο πριν από την επιστροφή όσο και τη δεύτερη μέρα μετά την άφιξη στη Βρετανία. 

«Πρόθεσή μας είναι να αφαιρεθεί η οδηγία ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν σε χώρες της πορτοκαλί λίστας», ανέφερε ακόμη το υπουργείο. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, αλλά έως τότε όλοι οι ταξιδιώτες, εμβολιασμένοι και μη, «πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς καραντίνας επιστρέφοντας στη Βρετανία από χώρες της πορτοκαλί λίστας και αυτή τη στιγμή συνίσταται να μην ταξιδεύουν σε αυτά τα κράτη».  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM