Βουλή: Στο αρχείο η υπόθεση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την επιτροπή Πόθεν Έσχες

Βουλή: Στο αρχείο η υπόθεση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την επιτροπή Πόθεν Έσχες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Η κα Γκραμπόφσκι ελεγχόταν για δήλωση πόθεν έσχες του 2015, στο οποίο περιλαμβανόταν και η αγορά σπιτιού στο Παρίσι. Στο πλαίσιο του ελέγχου, εξετάστηκε ο τρόπος αγοράς του ακινήτου - εάν δηλαδή είχε αποκτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών (ύψους 725.000 ευρώ). Οι εξηγήσεις που έδωσε για τα περιουσιακά της στοιχεία κρίθηκαν επαρκείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο σταθμός ΣΚΑΪ, από το σύνολο των μελών της Επιτροπής (όπου περιλαμβάνει Αρεοπαγίτη και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου), μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας διαφώνησε με την αρχειοθέτηση.

Ο κ. Λάππας ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση αναφορικά με τα συμβόλαια ακινήτων, τα στοιχεία λογαριασμών της κ. Γκραμπόφσκι, αλλά όλες κινήσεις της κρίθηκαν σύννομες από την αρμόδια επιτροπή. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, δεν υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα που να αφορά στην σύζυγο του πρωθυπουργού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Ελλάδα / Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα: Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία και οι δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Δύο εκατ. κόστισε η διπλή δολοφονία στη Βάρη το 2020 - Για 60 ανθρωποκτονίες σε όλη την Ευρώπη κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι μαφιόζοι
NEWSROOM