Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσαν στις αρχές οι εμπλεκόμενοι άνδρες - Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης- Τι είπαν στην αστυνομία οι εμπλεκόμενοι Facebook Twitter
0

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν οι καταθέσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και των προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης 

Η 24χρονη Γεωργία έδωσε δύο καταθέσεις σε αστυνομικούς στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, στις 15:00 και στις 23:00 της 1ης Ιανουαρίου, την ημέρα που σύμφωνα με την καταγγελία της έπεσε θύμα βιασμού. Η 24χρονη περιέγραψε όσα θυμόταν, ενώ ανέφερε ότι ο άνθρωπος που κατονόμασε ότι την προσκάλεσε στο επίμαχο πάρτι στο ξενοδοχείο την είχε καλέσει σε παρόμοιες συγκεντρώσεις άλλες τέσσερις φορές. 

Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι σε παλιότερο πάρτι, το 2021, ο συγκεκριμένος την είχε ρωτήσει «αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης για να μου προσφέρει και εγώ του απάντησα αρνητικά». 

βιασμος Facebook Twitter
βιασμος Facebook Twitter

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της έδειξαν τέσσερις άνδρες και τη ρώτησαν αν αναγνωρίζει κάποιον από αυτούς ως κάποιον εκ των δύο που κατήγγειλε ότι της ζήτησαν να κοιμηθεί μαζί τους, όταν σύμφωνα με την κατάθεσή της έψαχνε να βρει το δωμάτιο που είχε κλείσει στο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσει εκεί. 

Η 24χρονη αναγνώρισε τον έναν από τους τέσσερις άνδρες που της έδειξαν ως «έναν εκ των ανδρών που μου ζήτησαν να κοιμηθώ μαζί τους και που επέμεναν παρά την αντίρρησή μου. Απλά δεν θυμάμαι τι έγινε μετά. Ξύπνησα το πρωί στο δωμάτιο και αφού κατάλαβα τι συνέβη έφυγα πανικόβλητη». 

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του άνδρα που αναγνώρισε ως δράστη του σε βάρος της βιασμού, απάντησε: «Ναι την επιθυμώ. Δεν μου ασκήθηκε από μέρος του βία, αλλά η συνουσία που ακολούθησε δεν θα λάμβανε χώρα αν εγώ ήμουν νηφάλια. Οι δύο άνδρες εκμεταλλεύθηκαν την αδυναμία μου λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Δεν γνωρίζω αν το ποτό που μου προσέφεραν περιείχε μέσα και κάποια άλλη ουσία». 

βιασμος Facebook Twitter

Η κατάθεση του ανθρώπου που την κάλεσε 

Ο Μ.Π., ο άνθρωπος που κατέθεσε η 24χρονη ότι την προσκάλεσε στο πάρτι, κατονόμασε τον Κ.Π. ως το άτομο που διοργάνωσε την εκδήλωση, στη σουίτα του ξενοδοχείου. 

Στην κατάθεσή του- που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία»- περιγράφει ότι ο Κ.Π., που μένει μόνιμα στον Πειραιά, τον κάλεσε και του είπε ότι θα πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τρεις φίλους του. Ανέφερε ότι μισή ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου ο Κ.Π. του τηλεφώνησε και τον κάλεσε να πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. 

βιασμος Facebook Twitter

Ο ίδιος κατέθεσε ότι πήγε στο δωμάτιο 401 του ξενοδοχείου περίπου στη 01:00, μαζί με έναν ακόμη φίλο του και δύο φίλες του. «Περί ώρα 02:00 κάλεσα τη γνωστή μου Γεωργία Μ. με την οποία είχαμε επικοινωνήσει το μεσημέρι και την προσκάλεσα λέγοντάς της την επωνυμία του ξενοδοχείου και τον αριθμό του δωματίου. Την 02:20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μία φίλη της». 

Στο εν λόγω δωμάτιο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, «ήμασταν οχτώ άτομα: ο Κ.Π. με τρεις φίλους του και εγώ με την παρέα του». 

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που αποχώρησε η 24χρονη. «Περί ώρα 03:30 η Γεωργία Μ. με τη φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα κι εγώ με τον φίλο μου. Αποχωρώντας από το δωμάτιο η Γεωργία Μ. μου είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της». 

βιασμος Facebook Twitter

Σε ερώτηση για το αν υπέπεσε στην αντίληψή του χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη, απάντησε: «Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο». 

Το δωμάτιο 401- όπου έγινε το πάρτι σύμφωνα με την κατάθεση του Μ.Π.- ήταν κλεισμένο στο όνομα του Κ.Π., σύμφωνα με την κατάσταση με τα ονόματα και τα δωμάτια που παρέδωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην αστυνομία, σύμφωνα με τη «Μακεδονία». Η 24χρονη φέρεται να ξύπνησε στο δωμάτιο 602, το οποίο ήταν κλεισμένο στο όνομα του Β.Λ., σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο. Η αστυνομία, σύμφωνα με τη «Μακεδονία», ζήτησε από το ξενοδοχείο την κατάσταση με τα ονόματα και τον αριθμό δωματίων για την 24χρονη, τον Κ.Π., τον Β.Λ., τον Ε.Λ. και τον Β.Τ. 

Τι ισχυρίστηκε ο 27χρονος 

Στο «φως» ήρθαν και οι καταθέσεις των τριών που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση που κατήγγειλε η 24χρονη. Ο 27χρονος Β.Λ., που συνελήφθη μετά την καταγγελία της, ισχυρίστηκε ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της 24χρονης. 

Στην κατάθεσή του, που αποκάλυψε η «Μακεδονία», ανέφερε ότι έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αεροπορικώς στις 30 Δεκεμβρίου, μαζί με τον αδελφό του Ε.Λ. και τους φίλους του Κ.Π. και Β.Τ. και έκλεισαν δωμάτια στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος έκλεισε το 602, ο αδελφός του το 402, ο Β.Τ. το 204 και ο Κ.Π. το 601. Επίσης, έκλεισαν σουίτα με τον αριθμό 401 για να την αλλαγή του χρόνου και να γιορτάσουν με κάποιους φίλους τους. 

Κατέθεσε ότι εκτός από αυτούς θα ερχόταν και ο Μ.Π, τον οποίο η 24χρονη κατονόμασε ως τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι. Ο 27χρονος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος τους ρώτησε αν μπορούσε να πάει με έναν φίλο του και κάποια κορίτσια. «Αργότερα, περί ώρα 02:00 ο Μ.Π. μας είπε ότι άλλες δύο φίλες επιθυμούσαν να έρθουν στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα». 

Όταν εκείνες ανέβηκαν, κατέθεσε, ο Μ.Π. έκανε τις συστάσεις «και αφού ανταλλάξαμε ευχές προσωπικά συνέχισα να μιλάω με τις κοπέλες που είχαν έρθει προηγουμένως και είχαμε αναπτύξει κάποια οικειότητα χωρίς να έρθω σε επαφή με τις δυο κοπέλες που είχαν έρθει τελευταία, η μια εκ των οποίων όπως έμαθα ονομάζεται Γεωργία». 

βιασμος Facebook Twitter

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της 24χρονης και ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε συνεύρεση «με απόλυτη συναίνεση». 

«Περίπου μια ώρα αργότερα οι δυο κοπέλες αποφάσισαν να αποχωρήσουν για λόγο τον οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ενώ εμείς μείναμε στο δωμάτιο. Μετά από λίγο μας πήρε ο Μ.Π. και μου είπε ότι η μια κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνο της λέγοντας μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από την ρεσεψιόν να ανέβει. 

Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Μετά από λίγο βγήκαμε στο διάδρομο μαζί με τον Κ.Π. και την είδαμε να βγαίνει από το ασανσέρ μπροστά μας. 

Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου, ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» ισχυρίζεται ο ίδιος, την ώρα που η νέα γυναίκα καταγγέλλει πως βιάστηκε και τίποτα απολύτως δεν έγινε με την συναίνεσή της. 

«Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ επειδή πεινούσα κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό», φέρεται να υποστήριξε ο 27χρονος. 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στις 14:30 του τηλεφώνησε ο Κ.Π. «και μου είπε ότι έχει έρθει η Ασφάλεια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατόπιν μήνυσης της κοπέλας που είχα συνευρεθεί ερωτικά για βιασμό. Κατέβηκα άμεσα στη ρεσεψιόν και οι Αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο Τ.Α. Λευκού Πύργου». 

Συμπληρωματικά στην κατάθεσή του δήλωσε ότι «ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ουδέποτε έχω ασκήσει βία σε οποιοδήποτε άνδρα ή γυναίκα και ασφαλώς ουδέποτε έχω εξαναγκάσει κάποια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου χωρίς τη θέλησή της και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της». 

βιασμος Facebook Twitter

Η κατάθεση του αδελφού του και του φίλου

Στην κατάθεσή του ο Μ.Π. κατονόμασε ως διοργανωτή του πάρτι τον Κ.Π., ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι τη σουίτα την πλήρωσε μαζί με τους τρεις φίλους του. 

«Στο δωμάτιο 401 μαζευτήκαμε σύνολο περί 12-14 άτομα και υπήρχε ένας μπουφές με αλκοόλ», περιέγραψε στην κατάθεσή του. Σε αυτή ανέφερε ότι κάποια στιγμή ο Β.Λ. «μίλησε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μια γνωστή του κοπέλα βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πρόκειται να ανέβει στο πάρτι οπότε και βγήκαμε στο διάδρομο για να της υποδείξουμε που βρίσκεται. Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, μας χαιρέτησε λέγοντας “χρόνια πολλά” και εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο μου Β.Λ. εντός του δωματίου όπου λαμβάνει χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού». 

βιασμος Facebook Twitter

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ίδιος έφυγε από το πάρτι και πήγε στο δωμάτιο του Ε.Λ., το 402, χωρίς να βρίσκεται εκείνος εκεί. «Κάθισα για περίπου μισή ώρα και τελικά ανέβηκα στο δωμάτιο μου το 601 το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 602 όπου είναι του Β.Λ.». 

Ακόμη, κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τους φίλους του στο πρωινό και ρώτησε τον Β.Λ. τι έγινε με την κοπέλα. «Μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που με επιδείξατε στην εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου». 

Τέλος, ερωτηθείς εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, απάντησε «Όχι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο». 

βιασμος Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση του Ε.Λ., αδελφού του 27χρονου, είπε ότι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου οι τέσσερις έτρωγαν βραδινό στο δωμάτιο 401 και ήξεραν ότι θα έρχονταν αργότερα ο Μ.Π. και ένας φίλος του, τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε. 

«Έτσι λοιπόν ήρθαν περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 τα δύο αυτά άτομα και μας ενημέρωσαν ότι πιθανώς να έρθουν και κάποιες φίλες τους τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε. Μετά από λίγο άρχισαν να έρχονται και κάποιες κοπέλες- φίλες των δυο φίλων μας και καθόμασταν παρέα συζητώντας, πίνοντας ποτά και τρώγοντας. Εγώ μιλούσα με όλους και όλες και δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο. Περί ώρα 3:00 παρατήρησα μια κοπέλα που αργότερα όμως έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία να συνομιλεί καθισμένη στο καναπέ με τον αδερφό μου Β.Λ. και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο, χωρίς όμως να ξέρω εάν έφυγαν μαζί», κατέθεσε. 

Περίπου έπειτα από μισή ώρα, σύμφωνα με τον Ε.Λ., ο αδελφός του επέστρεψε μόνος του στο δωμάτιο «όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο. Αμέσως μετά το πρωινό πήγαμε για ύπνο εγώ στο δωμάτιο 401 και ο Β.Λ. κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιο μου (402) και περί ώρα 14:30 μας ενημέρωσαν ότι αδερφός μου κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να οδηγηθούμε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω». 

βιασμος Facebook Twitter

Τι κατέθεσε η φίλη της 24χρονης 

Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε και η 17χρονη φίλη της Γεωργίας, με την οποία πήγε στο πάρτι στο ξενοδοχείο. 

Στο δωμάτιο 401 ήταν «περίπου 13 άτομα», σύμφωνα με την κατάθεσή της. «Από αυτά άνδρες ήταν 5-6. Εγώ με το που μπήκα στον χώρο, αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν μπορούσα να το αποδείξω αυτό, αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη», κατέθεσε. 

«Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε», είπε στις αρχές και συμπλήρωσε ότι έπειτα από ένα μισάωρο κι ενώ η 24χρονη «ήταν πολύ μεθυσμένη», έφυγαν μαζί με μία γνωστή τους. Συμφώνησαν ότι η γνωστή τους θα τις πήγαινε στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρισκόταν η μητέρα και ο αδελφός της 17χρονης. 

«Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της, για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ, γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δεν κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει, δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε», κατέθεσε η 17χρονη. 

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά τηλεφώνησε στην 24χρονη για να δει τι κάνει. «Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Τη ρώτησα αν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μ. να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης, ότι δεν θα οδηγήσει, αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί», κατέθεσε ακόμη. 

βιασμος Facebook Twitter

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού», κατέθεσε η 17χρονη, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το περιπολικό.  

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι, έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: "Τι φοβάστε, αφού είμαι εγώ εδώ!", αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μ. της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα», είπε σχετικά. 

Αναμονή για τις τοξικολογικές

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη Γεωργία, σύμφωνα με πηγές από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ, που επικαλείται το ΑΠΕ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχών ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης, δείγματα που ελήφθησαν θα σταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών. 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα κρίνουν την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής, κατηγορούμενος είναι ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση. Μετά την απολογία του, στην οποία ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του

Ελλάδα / Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του, Γρηγόρη

Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί βιντεοσκοπούσε την δίκη Κασιδιάρη

Ελλάδα / Σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας: Θα εκτίσει τρεις μήνες φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Τιμωρήθηκε με 24 μήνες φυλάκιση - Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα - Αντί για τρεις μήνες φυλακή μπορεί να επιλέξει κοινωνική υπηρεσία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ
NEWSROOM
Αντικατάσταση της Ελένης Βιτάλη με την Πίτσα Παπαδοπούλου στη συναυλία στο Ισραήλ - «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά»

Ελλάδα / «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει στο Ισραήλ στη θέση της Ελένης Βιτάλη

«Δεν μπορώ να μπω στο πολιτικό κομμάτι εγώ» είπε η τραγουδίστρια που θα εμφανιστεί στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Shlomi Saranga και απέφυγε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού καλλιτέχνη
NEWSROOM