Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων Facebook Twitter
0

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή των προανακριτικών καταθέσεων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Πρόκειται για «διεθνές κύκλωμα»

Για επιβεβαίωση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για διεθνές κύκλωμα με διασυνδέσεις και στην Κύπρο έκανε λόγο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς του οποίου ζητήθηκε η εθελοντική συνδρομή από τον συνήγορο της 24χρονης, κ. Ζιώγα, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της στη Θεσσαλονίκη.

«Σας είχα πει ότι το κύκλωμα είναι διεθνές. Έχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές τις Κύπρου μετά από καταγγελία που έγινε από Αθήνα. Διεβιβάσθη στον βουλευτή Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ και αυτός με τη σειρά του το διαβίβασε στον αρχηγό της Γενικής Αστυνομίας της Κύπρου. Υπήρξαν Κύπριοι, όπως είπε ο βουλευτής, στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε εκτιμώντας ότι η υπόθεση παίρνει πλέον «άλλες διαστάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, συμβούλεψε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις έρευνες λέγοντας «βιαστείτε μη μας καπελώσουν από την Κύπρο και ξεφτιλιστούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας αλλά και ναρκωτικών ο κ. Διαλυνάς δήλωσε πως «αυτά πάνε χέρι-χέρι».

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες. Έπρεπε να έχουν βγει σε μία βδομάδα, ακόμα και με τη μέθοδο της χρωματογραφίας». Στη συνέχεια, διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής τους σε εργαστήριο της Ελβετίας.

«Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία; [...] Αυτά είναι αστεία» αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για καθυστέρηση.

«Πώς θα ανοίξουν τα στόματα όταν τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών δεν είναι γρήγορα; Όταν υπάρχει κοπέλα που λέει ότι απειλήθηκε μέσα στο τμήμα; Θα έρθει η άλλη με τέτοιο κλίμα και τέτοιες καθυστερήσεις να καταγγείλει βιασμό; Αστειεύεστε τώρα;» είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ανέφερε πως «ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι "ψαράδες" που "ψαρεύουν" κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ