Για «δεύτερο κύμα» κορωνοϊού τον Αύγουστο προειδοποίησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια.

 

«Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα». «Το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά», πρόσθεσε. 

 

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε επίσης το δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας να έρθει μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα «ορφανά» κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

 

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα,επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε να υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη με τη Σερβία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr