Βάσεις 2021: Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση- Σε 429 κινήθηκαν ανοδικά

Βάσεις 2021: Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση- Σε 429 κινήθηκαν ανοδικά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Άνοδο κατέγραψαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 429 σχολές, ενώ σε 112 σημειώθηκε πτώση.  

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος- της τάξεως του 1,725%, από 625 μόρια το 2020 σε 11.406 φέτος), καταγράφηκε στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μορίων, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, από 2.450 μόρια πέρυσι σε 15.588 φέτος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Ήταν της τάξεως του -46%, από 19.550 μόρια πέρυσι σε 10.549 μόρια φέτος. 

Όσο για την υψηλότερη βάση εισαγωγής, αυτή είναι για τη σχολή των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, που έφτασε στα 19.929 μόρια, καταγράφοντας άνοδο 4% σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής έχει η Σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (7.141 μόρια).


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM