Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών»

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
10

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. 

Δύο εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο βάθρου του έργου που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Παππάς. 

«Ο Μεγαλέκος ήταν o φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών», έγραψαν μεταξύ άλλων οι άγνωστοι. 

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα: «Ήταν φονιάς των λαών» Facebook Twitter

Το άγαλμα, που παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο έφιππο, είχε αποκτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και στη συνέχεια έγινε δωρεά στον Δήμο Αθηναίων. 

Οι δράστες, έγραψαν τα συνθήματά τους με κόκκινο μαρκαδόρο, πάνω στην ειδική βάση που είχε φτιαχτεί για την τοποθέτηση του αγάλματος στο κέντρο της Αθήνας. 

Το βάθρο, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο ανδριάντας ύψους 3,5 μέτρων, δημιούργησε ο Παντελής Νικολακόπουλος. 

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

σχόλια

9 σχόλια
Δεν ξέρω γιατί εδώ λέμε άγνωστοι ενώ όταν βανδαλιζεται κανένα αριστεροδικαιωματικό στέκι μιλάμε για φασίστες.Εδώ δεν ξέρουμε την ιδεολογία των δραστών; Προσποιούμαστε ότι δεν ξέρουμε ποια ιδεολογική ομάδα μισεί όλους τους άλλους πλην των ομοϊδεατών της;
εντωμεταξυ οι τυποι ειναι ηλιθιοι, ο τυπος ηταν φονεας του βασιλεα των βασιλεων (κατα την προσφιλη τους και συγχρονη τακτικη φυσικα ταυτιζονται με οσο πιο απολυταρχικο ειναι το καθεστως που καλουνται να υπερασπιστουν βλ σταλιν ερντογαν κεμαλ και αχαμαινιδες) και εκκινησε το μεγαλυτερο εβερ προτζεκτ "παγκοσμιοποιησης" και πολιτιστικου συγκριτησμου που τοσο λατρευουν. αμορφωτοι ασχετοι αλλα οχι αθωοι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ