Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb

Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb Facebook Twitter
0

Μηχανισμό αυτόφωρου για τους φορολογουμένους που δεν δήλωσαν τα εισοδήματα τους από την ενοικίαση ακινήτων μέσω του Airbnb, ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η ΑΑΔΕ ξεκίνησε ελέγχους για τα περσινά εισοδήματα, με τη μέθοδο της προσποίησης ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αφού εντόπισε μέσω της πλατφόρμας τα προσφερόμενα ακίνητα στην Ελλάδα, στη συνέχεια επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες τηλεφωνικά.

Από τους 55 ιδιοκτήτες που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για φοροαποφυγή, οι 39 προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα ύψους 920.000 ευρώ.

Ο πρόσθετος φόρος ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι να ενταθούν και να επεκταθούν οι έλεγχοι, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών.

Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, το εισόδημα από τις σύντομες μισθώσεις ακινήτων φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητα με φόρο που κυμαίνεται από 15% έως 45%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM