Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb

Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb Facebook Twitter
0

Μηχανισμό αυτόφωρου για τους φορολογουμένους που δεν δήλωσαν τα εισοδήματα τους από την ενοικίαση ακινήτων μέσω του Airbnb, ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η ΑΑΔΕ ξεκίνησε ελέγχους για τα περσινά εισοδήματα, με τη μέθοδο της προσποίησης ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αφού εντόπισε μέσω της πλατφόρμας τα προσφερόμενα ακίνητα στην Ελλάδα, στη συνέχεια επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες τηλεφωνικά.

Από τους 55 ιδιοκτήτες που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για φοροαποφυγή, οι 39 προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα ύψους 920.000 ευρώ.

Ο πρόσθετος φόρος ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι να ενταθούν και να επεκταθούν οι έλεγχοι, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών.

Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, το εισόδημα από τις σύντομες μισθώσεις ακινήτων φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητα με φόρο που κυμαίνεται από 15% έως 45%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM