LIVE!

Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

Allou Fun Park Facebook Twitter
Φωτ αρχείου: Facebook @Allou Fun Park
0

Κατά δημοσιογράφων στρέφεται το Allou Fun Park το ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες σε ένα από τα παιχνίδια του πάρκου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων νέων ανθρώπων.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η διοίκηση της επιχείρησης αναφέρει ότι δημοσιογράφοι παραβιάζουν τους κανόνες της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα του διορισθέντος από την δικαιοσύνη πραγματογνώμονος, χωρίς να δώσουν το λόγο στην επιχείρηση για να ακουστούν και οι δικές της θέσεις, ενώ διαδίδουν κατ εξακολούθηση  ψεύδη και ανακρίβειες για τις συνθήκες του συμβάντος».

Η ανακοίνωση του Allou Fun Park

Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι γνωστό ότι δεν έχουν ιδέα από τις τεχνικές προδιαγραφές και την μηχανική αρχιτεκτονική του μηχανήματος, που συνέβη το θλιβερό περιστατικό με τους 4 τραυματίες.

Οι ανωτέρω, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα του διορισθέντος από την δικαιοσύνη πραγματογνώμονος, χωρίς να μας δώσουν το λόγο για να ακουστούν και οι δικές μας θέσεις, διαδίδουν κατ εξακολούθηση  ψεύδη για τις συνθήκες του συμβάντος.

Τους απαντάμε:

Είναι απολύτως ανακριβές ότι υπήρξε εκτροχιασμός του βαγονιού/ βάρκας, η βάρκα που ανευρέθη ήταν η ΕΦΕΔΡΙΚΗ και βρίσκεται στο αυτό σημείο πάντα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί βλάβη στις αντλίες και χαμηλή στάθμη του νερού, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της μοναδικής πιστοποιημένης εταιρείας στην Ελλάδα, της TUV Hellas, την οποία προσκόμισε στον  ανεξάρτητο πραγματογνώμονα.

Πράγματι το παιχνίδι δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας αλλά πλευρικές μπάρες από τις οποίες πρέπει να κρατιέται καθιστός ο επιβαίνων, καθώς έτσι ορίζει ο ίδιος ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Το πάρκο διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό που μετέβη την ώρα του περιστατικού, με το οποίο επικοινώνησε η αστυνομία.

Το μηχάνημα La Isla  ελέγχεται εδώ και 20 χρόνια, ετησίως και πολλαπλώς και ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΟΥΤΕ ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ούτε επουσιώδες, όπως ψευδώς διαδίδουν οι επικριτές μας.

Το  πάρκο από ιδρύσεώς του, εδώ και 20 χρόνια, διαθέτει παιχνίδια από τις πιο αξιόπιστες κατασκευάστριες εταιρείες του κόσμου. Διατηρούμε ετήσιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, όπως όλα τα πάρκα και είμαστε μέλος της IAΑPA (International Association of Amusement Parks and Attractions).  Αναφορικά με το παιχνίδι και τη χωρητικότητα αυτού, απεδείχθη ότι σε όλα τα Ευρωπαϊκά πάρκα το αντίστοιχο παιχνίδι δέχεται 4 άτομα και όχι 3.

Η αδικαιολόγητη εμμονή των δυο δημοσιογράφων είναι ανεξήγητη και προκαλεί αναστάτωση στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες μας. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους πελάτες μας, παρόλες τις προσπάθειες των λίγων να αποδομηθεί αυτή η σχέση  εμπιστοσύνης.

Σεβόμαστε την ηλεκτρονική και έντυπη Δημοσιογραφία, δεν επιδιώκουμε την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων, όμως αξιώνουμε να μας δίνεται η δυνατότητα να απαντάμε και να γίνεται διασταύρωση των πληροφοριών.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι τραυματισθέντες ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. Αναμένουμε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, κύριος Βασίλης Καπερνάρος, να μιλήσει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, κύριο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί συναινετικά η υπόθεση, με πυξίδα την νομολογία των δικαστηρίων, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της θέσεως μας, ότι ΔΕΝ υπάρχει υπαιτιότητά μας.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ