Ένα μεγάλο mural σε κεντρικό σημείο της Αθήνας δημιούργησαν πέντε γνωστοί street artists από την Ελλάδα και την Ιταλία. 

 

Η καλλιτεχνική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους Blaqk, Jamer, Kez, Same84, από την Ελλάδα και του 2501, ο οποίος ήρθε με έξοδα του στην Αθήνα, στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης. 

 

Κάθε ένας από τους πέντε street artists άφησε το «αποτύπωμά» του σε περίπου 6 μέτρα από τα συνολικά 30 που τους διατέθηκαν. Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και ολοκλήρωσαν την δουλειά τους το βράδυ της Κυριακής δίνοντας ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τους παρακολουθήσει ενώ δημιουργούσαν. 

 

Η τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων που διέθεσε τον τοίχο για τον σκοπό αυτό στην ομάδα «UrbanAct», η οποία διοργάνωσε το γεγονός και έχει υλοποιήσει ανάλογες παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο. Και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στήριξε ενεργά την δράση αυτή και με οικονομικούς πόρους.

 

Η δράση υλοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση «2x2 The GrIt» στην TheProjectGallery που λειτουργεί μέχρι και την 1 Νοεμβρίου.

 

Αθήνα: Mural 30 μέτρων από 6 street artists [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Αθήνα: Mural 30 μέτρων από 6 street artists [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Πρόγραμμα παρεμβάσεων σε μεγάλους τοίχους 

 

Όπως έκανε γνωστό η δημοτική αρχή της πόλης «με έναυσμα αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων σε μεγάλους τοίχους της πρωτεύουσας σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με στόχο το επόμενο διάστημα να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά σημεία της πόλης».

 

«Έτσι, οι street artists που έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν μαζί του για να ομορφύνουν την πόλη θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους συμβάλλοντας στον πολιτισμό της καθημερινότητας για κατοίκους και επισκέπτες».

 

Αθήνα: Mural 30 μέτρων από 6 street artists [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Αθήνα: Mural 30 μέτρων από 6 street artists [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Μπακογιάννης: Υιοθετούμε καλές πρακτικές που δοκιμάστηκαν σε μεγάλες πρωτεύουσες

 

«Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, από τη μία πλευρά να καθαρίσουμε τις μεγάλες επιφάνειες της πόλης από τη μουτζούρα και την κακή αισθητική και από την άλλη πλευρά, να δημιουργήσουμε χώρους όπου μπορούν να εκφράζονται όλοι οι καλλιτέχνες που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

 

«Οργανωμένα και συντονισμένα, υιοθετούμε καλές πρακτικές που δοκιμάστηκαν σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.