Το Ασυλο Ανιάτων απάντησε στις καταγγελίες του δήμου Αθηναίων για αδιαφανή αξιοποίηση ακινήτων

Το Ασυλο Ανιάτων απάντησε στις καταγγελίες του δήμου Αθηναίων για αδιαφανή αξιοποίηση ακινήτων Facebook Twitter
Άσυλο Ανιάτων
0

Το Άσυλο Ανιάτων απάντησε στις καταγγελίες που διαβίβασε στον εισαγγελέα ο δήμος Αθηναίων σχετικά με αδιαφανή αξιοποίηση ακινήτων του ιδρύματος.

Το Άσυλο Ανιάτων έκανε λόγο για μυθεύματα και υπογραμμίζει πως «η αξιοποίηση των ακινήτων του γίνεται αποκλειστικά βάσει εκτίμησης πιστοποιημένων εκτιμητών». 

Παράλληλα σημειώνει πως ο Δήμος έχει ορίσει από το 2010 επίτροπο «με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του [ιδρύματος]» και κάνει λόγο για ύποπτη επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων.

«Το Άσυλο Ανιάτων για 125 χρόνια, επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελεί αδιάλειπτα, απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς τεράστιο κοινωνικό έργο, ενώ έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη δυσφήμιση που υφίσταται», υπογραμμίζει στο τέλος της ανακοίνωσής του το Άσυλο Ανιάτων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση 


Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυθεύματα σχετικά με τη διαβίβαση καταγγελιών από τον Δήμο Αθηναίων στον Εισαγγελέα περί αδιάφανων διαδικασιών της αξιοποίησης των ακίνητων του Ασύλου Ανιάτων.

Ήδη από το 2012 η αξιοποίηση των ακινήτων του γίνεται αποκλειστικά βάσει εκτίμησης πιστοποιημένων εκτιμητών, ενώ κάθε χρόνο Ορκωτοί Λογιστές ελέγχουν τις οικονομικές καταστάσεις του.

Από τον Νοέμβριο του 2018, Σύμβουλος Διαχείρισης και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του έχει αναλάβει η σύμπραξη εταιρειών ALPHA Αστικά Ακίνητα – GLP Values SA.

Εξάλλου, ο Δήμος Αθηναίων έχει ορίσει κυβερνητική επίτροπο από τις 03-09-2010, η οποία συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του, όπου έχουν εξετασθεί και εγκριθεί όλες οι προτάσεις αξιοποίησης των ακινήτων και ουδέποτε έχει εκφράσει αντιρρήσεις.

Η δημιουργία εντυπώσεων που επιχειρείται με αναπαραγωγή αστήρικτων καταγγελιών χωρίς πλήρη γνώση των πραγματικών δεδομένων, τα οποία ήδη βρίσκονται από τις 24-10-2018 στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων, είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Υποθέτουμε την αγωνία ορισμένων υποψηφίων για την εκλογή ή επανεκλογή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά κακώς εμπλέκουν το Άσυλο Ανιάτων στις διάφορες επικοινωνιακές τους κορώνες. Θα έπρεπε να σέβονται την ιστορία και το έργο του.

Το Άσυλο Ανιάτων για 125 χρόνια, επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελεί αδιάλειπτα, απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς τεράστιο κοινωνικό έργο, ενώ έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη δυσφήμιση που υφίσταται.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM