Αρσάκεια Σχολεία: Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι μετά την επιστολή-καταγγελία

Αρσάκειο: στον Εισαγγελέα οι απόφοιτοι μετά την επιστολή-καταγγελία Facebook Twitter
0

Ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουν θα βρεθούν σήμερα απόφοιτοι των Αρσάκειων Σχολείων μετά την επιστολή-καταγγελία για διάφορες μορφές παρενόχλησης από εκπαιδευτικούς.

Οι απόφοιτοι θα κληθούν έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αντικείμενο την διερεύνηση καταγγελιών των 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών, ψυχολογικών και λεκτικών προσβολών από εκπαιδευτικούς.

Μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που προανήγγειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Οι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Κάνουν λόγο για «μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων και παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης το αίτημα που κατατέθηκε υπό την μορφή αναφοράς στην Εισαγγελία είναι «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ