Αρχή για το Ξέπλυμα: Δικηγόροι στη Θράκη «πληρώνονταν από Τούρκους για να αναλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Δικηγόροι στη Θράκη πληρώνονταν από Τούρκους για να αναλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες Facebook Twitter
Φράχτης στον Έβρο - Φωτ.: Eurokinissi.
0

Δυο δικηγόροι από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που επικαλείται το dikastiko.gr, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικηγόρων δεσμεύτηκαν. 

Παράλληλα με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βουρλιώτη, το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή για τους δυο δικηγόρους στάλθηκε την περασμένη βδομάδα και στην Εισαγγελία Θράκης, προκειμένου να εκκινήσει έρευνα σε βάρος τους για αδικήματα όπως «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και «συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών».

Η Αρχή περιγράφει ότι εντοπίστηκαν επανειλημμένες χρηματικές καταβολές (συνολικά περίπου 15-20.000 ευρώ) από Τούρκους, κάποιοι εκ των οποίων συναντώνται ως «διακινητές» σε δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στη χώρα μας για εισροές προσώπων που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα από τη γειτονική χώρα.

Με βάση τις περιγραφές της Αρχής, οι δυο δικηγόροι, που εντοπίστηκε να πληρώνονται από συγκεκριμένους Τούρκους, αναλάμβαναν τη νομική εκπροσώπηση των μεταναστών που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, την υποστήριξη αιτημάτων τους για άσυλο και άλλα. 

Σημειώνεται βέβαια ότι το ύποπτο δεν είναι ότι αναλαμβάνουν τη νομική εκπροσώπησή τους, αλλά το γεγονός ότι πληρώνονται απευθείας από Τούρκους και δη από πρόσωπα που θεωρούνται ως διακινητές μεταναστών και όχι από τους ίδιους τους μετανάστες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM