Απομακρύνεται από σχολείο της Ρόδου δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή σε αίθουσα

Απομακρύνεται από σχολείο της Ρόδου δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή σε αίθουσα Facebook Twitter
2

Απομακρύνεται, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο δάσκαλος από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων.

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα είπαν στη «Ροδιακή» οι γονείς το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που θα σχόλαγαν τα παιδιά όταν ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα».

Ο 9χρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε να βγει έξω από την αίθουσα. Ο δάσκαλος κλείδωσε την αίθουσα αφήνοντας τον μαθητή μέσα για περίπου 20 λεπτά όπως καταγγέλλουν οι γονείς. Ο μαθητής φώναζε να του ανοίξουν ενώ έκανε και απόπειρα να βγει από το παράθυρο της τάξης που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, ωστόσο το μετάνιωσε γιατί φοβήθηκε.


Τελικά, η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε κάποια στιγμή τον 9χρονο που φώναζε και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να του ανοίξουν. Ο μαθητής περιέγραψε σε κατάσταση σοκ στους γονείς του, όσα είχαν συμβεί και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση – δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη- κατά του δασκάλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να συλληφθεί το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση για την υπόθεση.

Από τη μεριά του ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Rodiaki

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που στην Ελλάδα γίνεται κατευθείαν μήνυση χωρίς λίγη ψυχραιμία πρέπει να σταματήσει. Θεωρώ θα ήταν καλύτερο πρώτα να μίλαγαν με τον δάσκαλο να ζητήσουν εξηγήσεις και έπειτα να προβούν σε μηνύσεις αν αυτό ήταν απαραίτητο.Άνθρωπος είναι, λάθη γίνονται. Δεν χρειάζεται να του καταστρέψουν την ζωή γι αυτό.