Απόφαση -σταθμός για τα τροχαία με αφορμή το ατύχημα του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

Απόφαση -σταθμός για τα τροχαία με αφορμή το ατύχημα του Κωνσταντίνου Αγγελίδη Facebook Twitter
Απόφαση -σταθμός για τα τροχαία με αφορμή το ατύχημα του Κωνσταντίνου Αγγελίδη (Eurokinissi)
0

Σε μία απόφαση σταθμό για την υπαιτιότητα στα τροχαία ατυχήματα οδήγησε η υπόθεση του παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταρρίφθηκε ο κανόνας που θέλει τον οδηγό που πέφτει πίσω από ένα όχημα να ευθύνεται κατ' αποκλειστικότητα για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης.

Τα στοιχεία της έρευνας, που παρουσίασε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, δικαίωσαν τον παρουσιαστή υποχρεώνοντας τον οδηγό του λεωφορείου, την ΟΣΥ και την ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2017 επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας ο παρουσιαστής τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα το ποσοστό της παραπληγίας του να αγγίζει σήμερα το 85%, έπειτα από συνεχή προσπάθεια αοκατάστασης.

Το τροχαίο συνέβη όταν ο Αγγελίδης έπεσε με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του πίσω από το λεωφορείο τύπου φυσαρμόνικα, το οποίο πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό από τη δεξιά στην αριστερή λωρίδα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η αγωγή που κατατέθηκε πριν από έναν χρόνο στο Μονομελές Πρωτοδικείο αξίωνε το ποσό των 2.904.000 ευρώ.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο παρουσιαστής έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ για αρκετό διάστημα ζούσε σε κέντρο αποκατάστασης.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αγγελίδη Αγαμέμνονα Τάτση, σε αυτή τη φάση εκδίκασε ένα ποσό για την ηθική βλάβη, ενώ αναμένεται κι ένα επιπλέον κονδύλι που θα αφορά τα απολεσθέντα εισοδήματα από τη στιγμή που ο παρουσιαστής έχει κριθεί ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία.

Η απόφαση

Το δικαστήριο έκρινε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόκληση του ατυχήματος είναι ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος από έλλειψη προσοχής έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ο οποίος με τη σειρά του αν και προσπάθησε να τον αποφύγει, για λίγα μόλις εκατοστά δεν τα κατάφερε.

«Επειδή το λεωφορείο βρέθηκε στην αριστερή λωρίδα, με ειδικές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με τις χαραματιές στο οδόστρωμα αποδείχτηκε με τη βοήθεια ειδικού πραγματογνώμονα πως ενώ αρχικά ήταν στη δεξιά λωρίδα έκανε έναν ελιγμό. Εξαιτίας του όγκου του, γιατί μιλάμε για λεωφορείο-φυσαρμόνικα, έκοψε όλη την Βουλιαγμένης. Ο Αγγελίδης προσπάθησε να τον αποφύγει και για λίγα μόλις εκατοστά δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην πίσω κολόνα του λεωφορείου κι έτσι έγινε ο,τι έγινε» ανέφερε ο δικηγόρος της πλευράς Αγγελίδη.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ