Αντικαπνιστικός νόμος: Έγιναν οι πρώτοι νυχτερινοί έλεγχοι σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Αντικαπνιστικός νόμος: Έγιναν οι πρώτοι νυχτερινοί έλεγχοι σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
3

Οι πρώτοι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έγιναν στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σε πρώτη φάση, υπήρξαν μόνο συστάσεις προς τους παραβάτες και δεν κόπηκαν πρόστιμα

Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους συμμόρφωσης με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου. Οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν συστάσεις για την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί πρόγραμμα ελέγχων που θα κάνουν μικτά κλιμάκια, πρόσθεσε ο κ. Μπίνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, 26.10.2019, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 27.10.2019, έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου.

Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"... υπήρξαν μόνο συστάσεις προς τους παραβάτες και δεν κόπηκαν πρόστιμα". Άρχισε το ξεχείλωμα, προτού καν να αρχίσει η εφαρμογή. Ο επόμενος καταστηματάρχης θα πει "Στον άλλον έκανες σύσταση, σε εμένα βάζεις πρόστιμο;" και θα έχει δίκιο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ