Αντιδράσεις για τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που έγιναν viral- Οργισμένη απάντηση από ΚΙΝΑΛ

Αντιδράσεις για τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που έγιναν viral- Οργισμένη απάντηση από ΚΙΝΑΛ Facebook Twitter
0

Την οργισμένη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ έχουν προκαλέσει τα αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ, που σχεδίασε ένας 17χρονος από την Ρόδο.

Τα παπούτσια που σχεδίασε ο 17χρονος έχουν γίνει viral στα social media, καθώς είναι στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, με τον πράσινο ήλιο και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ενώ αντί για ΠΑΣΟΚ αναγράφεται η λέξη «ΜΠΑΣΟΚ».

Τα συγκεκριμένα παπούτσια ανάρτησε στο Instagram και ο Snik:

Αντιδράσεις για τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που έγιναν viral- Οργισμένη απάντηση από ΚΙΝΑΛ Facebook Twitter

Αντιδράσεις για τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που έγιναν viral- Οργισμένη απάντηση από ΚΙΝΑΛ Facebook Twitter

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί μεταξύ άλλων πως «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τονίζει πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρείες».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Βλάχου:

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.


Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Εκ της διευθύνσεως».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ