Άνθιμος: Μεγάλη συμφορά αν πέσει ο φράχτης στον Έβρο

Άνθιμος: Μεγάλη συμφορά αν πέσει ο φράχτης στον Έβρο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

«Ακούμε όλο και πιο έντονα, από ορισμένους από την Αθήνα, να πέσει ο φράχτης που υπάρχει στον Έβρο. Αν πέσει ο φράχτης θα γίνει μεγάλη συμφορά», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμα του, αναφερόμενος στο προσφυγικό αλλά και στο αίτημα που υπάρχει για να πέσει ο φράχτης, ώστε να μην πνίγονται πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της Ε.Ε. «που δεν έχει κάνει όσα έπρεπε» αλλά και των Τούρκων.  «Αυτό που συμβαίνει στα νησιά μας είναι τραγωδία. Είναι φριχτό να πνίγονται άνθρωποι και ειδικά παιδιά. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός θλιβερού πολέμου στη Συρία και περισσότερο από την συμπεριφορά των Τούρκων που τους διώχνουν με σαπιοκάραβα. Εν γνώσει τους γίνεται αυτή η τραγωδία. Με 8-9 μποφόρ δεν ταξιδεύουν τα μεγάλα καράβια, όχι μικρά φουσκωτά με 150 ανθρώπους», σημείωσε.

 «Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που έρχονται στα νησιά μας, και τώρα ακούμε όλο και πιο έντονα, από ορισμένους από την Αθήνα, να πέσει ο φράχτης που υπάρχει στον Έβρο. Αν πέσει ο φράχτης θα γίνει μεγάλη συμφορά. Τα προβλήματα θα είναι πάρα πολλά. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να μείνει ο φράχτης άθικτος», είπε ακόμη ο Μητροπολίτης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ