Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Υποτονική η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Υποτονική η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Μαλθακή» χαρακτηρίζει την πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως επισημαίνει, παρότι οι έμποροι είχαν θετικές προσδοκίες για τη φετινή εκπτωτική σεζόν του καλοκαιριού κάνοντας εκπτώσεις που στην ένδυση και στην υπόδηση φτάνουν το 50%, η πραγματικότητα διαψεύδει τις ελπίδες τους. 

«Το καταναλωτικό κοινό παρέμεινε αδιάφορο, όχι επειδή δεν θέλει να αγοράσει, αλλά προφανώς επειδή δεν περισσεύουν χρήματα, δεδομένου μεταξύ άλλων ότι μέχρι το τέλος του 2018 πρέπει να πληρωθούν έξι φόροι. Έτσι, οι καταναλωτές επιλέγουν 100% την πεπατημένη των προηγούμενων ετών της κρίσης, δηλαδή πρώτα θα αγοράσουν ό,τι είναι απόλυτα αναγκαίο, μετά θα φροντίσουν να κάνουν μερικά μπάνια τα παιδιά τους και αν κάτι περισσέψει, τότε θα κάνουν ψώνια από τα καταστήματα».

Ανοιχτά αύριο Κυριακή τα καταστήματα. Απεργία προανήγγειλαν οι εμποροϋπάλληλοι

 

Στο μεταξύ, ανοιχτά θα είναι αύριο, πρώτη Κυριακή της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), επικαλούμενος το σχετικό άρθρο του Ν. 4177/2013.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΣΘ προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου να είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Οι εκπτώσεις άρχισαν στις 9 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ελλάδα / Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Πάτρας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Ελλάδα / Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Δεν προκαλεί ανησυχία η μετασεισμική δραστηριότητα, λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ – Πώς εξηγεί τη φύση των βαθιών σεισμών στο Νότιο Αιγαίο
LIFO NEWSROOM