Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή λόγω εκπτώσεων- Τι να προσέξετε στις αγορές

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή λόγω εκπτώσεων- Τι να προσέξετε στις αγορές Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
0

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που τελειώνουν την Τρίτη 15 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 – 18.00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση προειδοποιεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και υπενθυμίζει τα εξής:

- Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

- Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

- Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ