ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες σε Κω και Μυτιλήνη - Αστυνομικές ενισχύσεις από Αθήνα σήμερα στα νησιά

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες σε Κω και Μυτιλήνη - Αστυνομικές ενισχύσεις από Αθήνα σήμερα στα νησιά Facebook Twitter
0

Δύο διμοιρίες μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ, μετέβησαν σήμερα από την Αθήνα, στην Λέσβο και στην Κω, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων.


Οι ενισχύσεις έφτασαν στα νησιά, με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με εντολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτου Φιλιππάκου, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά, που αποτελεί την πόρτα για τον προορισμό τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φιλιππάκος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, αλλά και προς την πλευρά της Τουρκίας, απ' όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.


Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα.

Σήμερα το πρωί το lesvospost.gr μετέδωσε πως μόνο στο λιμάνι της Μυτιλήνης υπήρχαν περίπου 6.000 άνθρωποι και πως οι άντρες του Λιμενικού ήταν σε απόγνωση προσπαθώντας να βάλουν τάξη.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ