Ανδραβίδα: Ερωτήματα για τον δολοφόνο- «Να ερευνηθούν τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην περιοχή»

ΝΑ ερευνηθούν ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην περιοχή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την ανάγκη να διερευνηθούν ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, υπογραμμίζουν αξιωματικοί και δικηγόροι, φωτογραφίζοντας ως ενδεχόμενο ύποπτο τον δράστη του τετραπλού φονικού που ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια για οικονομικές διαφορές. 

Ο 60χρονος επιχειρηματίας φαίνεται πως δολοφόνησε το ζευγάρι και τα δύο παιδιά στον ύπνο τους παρότι δεν παραδέχεται την συγκεκριμένη υπόθεση των αρχών. Ειδικά για τα παιδιά, αποφεύγει να ομολογήσει πως τα σκότωση και φέρεται να είπε «Δεν θέλω να θυμάμαι, δεν χωρά συγχώρεση για αυτό». 

Το όπλο του έχει ταυτοποιηθεί πάντως από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Γενικής Διεύθυνσης Αττικής με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν από την Πάτρα ενώ ο δράστης φέρεται να έχει πυροβολήσει και άλλους ανθρώπους.

Εν των μεταξύ φαίνεται να εκκρεμεί το θέμα της νομικής του εκπροσώπησης καθώς, μέχρι χθες το βράδυ, κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπισή του

Στις ΗΠΑ, σε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν πιθανόν παράνομη οπλοκατοχή, έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά στα ζώα και ζουν στην περιφέρεια, παρακολουθούνται και, την τελευταία 20ετία, ερευνώνται εγκλήματα που πιθανότατα έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, σημείωσε ο δικηγόρος Γ. Μαρακάκης. 

«Η επίθεση είναι δεδομένο ότι ήταν απρόκλητη ή προμελετημένη», πρόσθεσε ο δικηγόρος, λέγοντας πως ο δράστης θα καθίσει στο εδώλιο για τέσσερις ανθρωποκτονίες από δόλο, και το μόνο ελαφρυντικό που θα μπορούσε να επικαλεστεί θα ήταν πως δήθεν βρισκόταν σε βρασμό ψυχής το οποίο ο κ. Μαρακάκης χαρακτήρισε «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γ.Καλλιακμάνης επισήμανε πως κάτοικοι της περιοχής γνώριζαν για τον πρότερο βίο του δράστη αλλά είτε δεν έκαναν μήνυση, είτε την έπαιρναν πίσω και «τα μάζευαν» όπως χαρακτηριστικά σχολίασε. 

«Ένας άνθρωπος που είχε πυροβολήσει δύο συμπολίτες του, πήγαινε και σκότωνε με όπλο τα κοκόρια της γειτονιάς γιατί τον ενοχλούσαν. Προφανώς ή τους απειλούσε ή φοβόντουσαν οι ίδιοι ότι θα τους σκοτώσει μετά.

«Κάποιος άνθρωπος με τέτοια συμπεριφορά δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έχει κάνει. Η αστυνομία πρέπει να διερευνήσει ποιες άλλες δολοφονίες υπάρχουν. Ή εξαφανίσεις. Δεν έχει το ακαταλόγιστο» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης με τον δικηγόρο κ. Μαρακάκη να σχολιάζει πως ο σπιτονοικοκύρης είχε οργανώσει τον τρόπο για να καλύψει τα ίχνη του. 

Προς αυτή την κατεύθυνση πάντως κινούνται και οι αρχές σε Ηλεία και Αμαλιάδα, καθώς υπάρχει ένα σημείο στο οποίο εικάζουν πως ο δράστης σκόπευε να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του

Το τρίτο παιδί, που δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φονικού, βρίσκεται με τον πατέρα του στην Αθήνα μετά την δολοφονία της μητέρας του πατριού και των άλλων δύο παιδιών. 

Η ψυχολόγος Στ. Αργυρίου σχολίασε πως σε τέτοιες περιπτώσεις καταδεικνύονται οι αποκλίνουσες συμπεριφορές και η βία από την στιγμή που οι πράξεις γίνονται αξιόποινες ενώ πρέπει να υπάρχει πρόληψη. 

«Ο άνθρωπος αυτός προφανώς έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ή ό,τι ο τρόπος του να επιβάλλεται ήταν μέσω της βίας. Η οπλοκατοχή, η κακοποίηση των ζώων, η βίαιη συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο προθάλαμος ότι θα ακολουθήσει και κάτι άλλο. Όταν αφήνουμε τέτοιες καταστάσεις, η βία έχει κλιμάκωση.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ