Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα - Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια

Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα - Μαίνεται και η φωτιά στα Βίλια Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Με αντιπυρικές ζώνες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς στα Βίλια οι κάτοικοι ενώ και στην Κερατέα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες.

Πριν από λίγο υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας μεταξύ των οικισμών Συντερίνα και Δημουλάκι ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη.

Σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κερατέα αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ