Αλλάζει η Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή: Θα φυτευτούν 1.000 δέντρα

Αλλάζει η Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή: Θα φυτευτούν 1.000 δέντρα Facebook Twitter
3

Στη δάσωση έκτασης 10 στρεμμάτων, εντός της πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, προχωρά από αύριο το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Η δενδροφύτευση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες τόσο του Εθνικού Κέντρου, όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Φυτεύουμε περίπου 1000 δέντρα (πεύκα και σφένδαμους) σε έκταση 10 στρεμμάτων, εντός της πανεπιστημιούπολης (πλησίον της πρυτανείας του Δ.Π.Θ.), σε μία προσπάθεια περιορισμού της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και ελέγχου της κλιματικής αλλαγής», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Φώτης Μάρης.

Εξηγεί πως πρόκειται για δράση του ΕΚΠΑΑ, το οποίο «ήρθε σε επαφή με το Δ.Π.Θ. κι εμείς στη συνέχεια παραχωρήσαμε τον συγκεκριμένο χώρο πλησίον του οποίου, πριν περίπου 30 χρόνια είχε γίνει και πάλι μία δάσωση με κωνοφόρα σε ένα κομμάτι 80 στρεμμάτων. Στη νέα αυτή, πρότυπη δάσωση, που θα γίνει με φυλλοβόλα και κωνοφόρα δέντρα, επελέγησαν φυτά από τα διαθέσιμα του φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών, περισσότερα του ενός ειδών, προκειμένου να έχουμε ένα μεικτό δάσος, το οποίο πέραν από τη συμβολή του στη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα, θα παρέχει και σημαντικά οφέλη αναψυχής στους κατοίκους», συμπληρώνει ο κ. Μάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δάσωση θα συμμετέχουν μαθητές αλλά και φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κομοτηνής, ενώ σύμφωνα με το ΕΚΠΑΑ, η φύτευση των 1000 δέντρων εκτιμάται ότι θα προσφέρει, εντός των επόμενων 30 ετών, απορρόφηση 216,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2, 45 αυτοκινήτων για ένα χρόνο.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αμήν!Το επόμενο θα πρέπει να είναι το ΟΑΚΑ.Είναι ντροπιαστικό μια τόσο μεγάλη έκταση στον αστικό ιστό να είναι καλυμμένη με τσιμέντο χωρίς λόγο!Ακόμα πιο ντροπιαστικό είναι πως σχεδιάστηκε και από έναν αρχιτέκτονα-σταρ που χρυσοπληρώθηκε για να φτιάξει κάτι τόσο άσκοπο και άσχημο
Για να βαλουμε τα πραγματα σε μια προοπτικη :"Η φύτευση των 1000 δέντρων εκτιμάται ότι θα προσφέρει, εντός των επόμενων 30 ΕΤΩΝ, απορρόφηση 216,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2, 45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ."( 1000 ΔΕΝΤΡΑ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ - 45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ )- Ποσα αυτοκινητα εχει η Αττικη, ειπαμε ;- Ποσα δεντρα σε δημοσιους χωρους ;
Πάντως ακόμα και τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν στην πρωτεύουσα, πετσοκόβονται τόσο βάναυσα από εντελώς ακατάλληλα συνεργία ανειδίκευτων εργατών που πολλά από αυτά ξεραίνονται... Πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι συμβαίνει με αυτή την πόλη και αυτή τη χώρα γενικότερα...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ