Αλεξιάδης: Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του

Αλεξιάδης: Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Τα χαρτιά του άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στον ΣΚΑΙ ο οποίος τόνισε ότι «οδηγηθήκαμε σε αποφάσεις, όπως η διατήρηση και η μείωση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ λόγω αναγκαιότητας».


«Θεμιτή η κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ώρα να κατατεθεί η διαφορετική εναλλακτική λύση στους πολίτες, αν δεν είχαμε αυτήν τη συμφωνία με τα επακόλουθά της» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. και επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014. «Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του» ανέφερε. «Δεν είναι κακό να έχουμε φόρους στην ιδιοκτησία, αρκεί να είναι δίκαιοι και αναλογικοί», εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Όσον αφορά τις 100 δόσεις, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι «δεν θα ξανανοίξει η εφαρμογή για τις 100 δόσεις». «Δεν είμαστε κυβέρνηση δέκα χρόνια... Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν στο οχτάμηνο που κυβερνήσαμε» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι ζητήματα όπως η φορολογία των αγροτών θα επανεξεταστούν μετεκλογικά από την κυβέρνηση, με νέες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς, όπως είπε, τα χρονικό περιθώρια στη διαπραγμάτευση ήταν ασφυκτικά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οχι, είναι κακό να έχεις φόρους για την ιδιοκτησία κ. Αλεξιάδη. Να έχεις φόρους επί του εισοδήματος από την ιδιοκτησία, ναι. Εννοείται αυτό. Δεν νοείται όμως να φορολογείς αυτά που δεν παράγουν εισόδημα. Αν είναι έτσι, να φορολογήσουμε και: 1. τα μονόπετρα, τα κοσμήματα2. τα ασημικά 3. τα χαι-τεκ αποκτήματα4. την κατοχή πινάκων, γλυπτών και ό,τι άλλο αρτ έχει αξία. Γιατί αν έχω πχ δυο Τσαρούχηδες, τρεις Ακριθάκηδες, έναν Βολονάκη, δυο Κεσσανλήδες και έναν Τέτση, να το βράσω το δυάρι στο Παγκράτι που θα πληρώνω κι ΕΝΦΙΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Έλεος πια δηλαδή. Επειδή κάποιες παλαιότερες γενιές που δεν είχαν φανταστεί καν αυτήν την φορολησταρχία έκαναν τα κουμάντα τους και φρόντισαν να έχουν ένα σπίτι τα τέκνα τους ή επειδή κάποιοι πήραν ένα στεγαστικό και το αποπλήρωσαν με χίλια βάσανα πρέπει τώρα να τους το βγάλουμε από την μύτη; Ε, όχι.
Παπατζιλικίου συνέχεια: αγρότες ψηφίστε μας για να ''επανεξετάσουμε'' τα φορολογικά σας και να σας εξοντώσουμε μετά αφού έχουμε πάρει τις ψήφους σας....Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοροϊδία ενός εκλογικού σώματος η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ