Ακόμη ένα ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για το κατοχικό δάνειο

Ακόμη ένα ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για το κατοχικό δάνειο Facebook Twitter
4

Ακόμη ένα ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για το κατοχικό δάνειο Facebook Twitter

Λέγονται Ιllο Mechlinski-Gerrwin και Gerhard Gerwinn. Είναι Γερμανοί πολίτες, φιλέλληνες και κατοικούν αρκετά χρόνια στα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού. Χθες το μεσημέρι η Ιllο Mechlinski-Gerrwin και ο Gerhard Gerwinn συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Δημήτρη Καρανδινό και του επέδωσαν το ποσό των 300 €.


"Στο Γερµανικό περιοδικό "Spiegel" διαβάσαµε για τον Ludwig Ζaccharo και την Nina Lange που νοµίζουν, ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερµανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα, πριν απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ε.Ε." αναφέρουν στο e-mesara.gr.

Αυτοί οι δύο λογάριασαν ένα ποσό, µαζί µε τους τόκους, που κατά την γνώµη τους, θα έπρεπε να πληρώσει η Γερµανία. Συναντήθηκαν µε τον Δήµαρχο του Ναυπλίου και του έδωσαν όσα νόµιζαν, πως πρέπει να πληρώσουν οι δυο τoυς.  Επίτηδες ενηµέρωσαν τον Τύπο και το κοινό, όχι για να βγουν στην δημοσιότητα, αλλά για να συνειδητοποιήσει το κοινό το πρόβληµα. Δεν είναι τόσο σαφής, όπως το λένε οι µεγάλοι πολιτικοί της Γερµανίας: "Το κατοχικό δάνειο δεν πρέπει να πληρωθεί". 

Πώς όμως πήραν αυτή την απόφαση; «Η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβώς ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις. Θέλουµε, όπως ο L.Z και 11 N.L. να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και µετά από 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία (µε τόκου κτλ) ανάµεσα σε 8.000.000.000 € και 12.000.000.000€. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 €, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €».

Και το ζευγάρι των Γερμανών κατέληξε λέγοντας: «Εµείς ερχόµαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων των Πιτσιδίων προς τους Γερµανούς, παρ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150 € δηλαδή 300 € για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων».

Μάλιστα καλούν όποιον θέλει να συµµετέχει να ενηµερώσει την οµοσπονδιακή βουλή και τον τύπο (πχ mail).

πηγή: e-mesara.gr

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ωραία κίνηση, ιδιαίτερα συμβολική! Κάποιοι άνθρωποι δείχνουν έτσι την αξία τους και το επίπεδο τους!!Απο την άλλη βέβαια, εγω δε νιώθω να χρωστάω κάτι σε κάποιον ούτε καμία υποχρέωση να ξεπληρώσω το ελληνικό χρέος! Με το ίδιο σκεπτικό, δε θεωρώ οτι οι Γερμανοί πολίτες χρωστάνε προσωπικά...
Ωραια κίνηση δεν λέω αλλά δεν σας θυμίζει τότε που μπήκαμε στο ΔΝΤ και ανοιξαν καποιες τραπεζες λογαριασμό και να πάει να βάλει οποιος θελει χρηματα για την αποπληρωμή του χρέους;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ