Άγιος Σάββας: Η απάντηση του υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν

Άγιος Σάββας: Η απάντηση του υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν Facebook Twitter
Άγιος Σάββας: Η απάντηση του υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν (Eurokinissi)
0

Στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας", χθες βράδυ, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μία γιατρό αιματολόγο, της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συγκεκριμένη γιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, ωστόσο τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Ελήφθησαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι γιατροί, ένας νοσηλευτής) και η διοίκηση είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής. Η Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του νοσοκομείου, σημειώνουν ότι την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μεταφέρθηκαν σε "Ελπίς", "Παμμακάριστο" και Κλινική COVID "Αγ. Σάββα".

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι γιατροί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM