Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης από την Καμπούλ Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία Αρχείου
0

Απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ Έλληνας πολίτης που παρέμενε στην πρωτεύουσα και μετά την ανακατάληψή της από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, «Yστερα από συνεννοήσεις με ΥΠΕΞ Κρατών-Μελών της ΕΕ, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. 

»Στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει πως «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του Υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας.

»Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ