Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη ανέβηκε σήμερα στο βήμα της δικαστικής αίθουσας, κατά την εκδίκαση των οκτώ εφέσεων στην πολύκροτη υπόθεση.

 

«Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου» είπε μεταξύ άλλων.

 

«Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου αισθανόταν άβολα. Άκουσα πολλά περιστατικά που δεν ήταν αστεία» είπε.

 

Επισήμανε ακόμα ότι ο αδελφός της, δεν μίλησε στην οικογένειά του για όσα βίωνε, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια και δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

 

«Είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τι έπαθε ο αδερφός μου. Έκανα εικόνα όλα τα περιστατικά σε βάρος του αδερφού μου και ανατρίχιαζα» πρόσθεσε η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

Στο δικαστήριο μίλησαν και συμμαθητές του. Ένας από αυτούς, ο Νίκος Δάβρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Βαγγέλης ήταν ένα καλοκάγαθο παιδί, ήρεμο και συζητήσιμο.

 

«Άξιζε να κάνεις παρέα μαζί του. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να κάνει παρέα με όλα τα παιδιά, αλλά ήταν εγκλωβισμένος σε μία παρέα από την οποία προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά ήταν πάντα γύρω του. Ήθελαν να κάνουν τις αποκαλούμενες πλάκες τους» είπε.

 

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη ντουλάπα, είπε ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν κλεισμένος και τραγουδούσε για να τον βγάλουν έξω. «Θα μπορούσε να πάθει ασφυξία. Αυτό δεν ήταν καθόλου αστείο» δήλωσε.

 

«Ερχόταν στο δωμάτιό μας ο Βαγγέλης, έκανε παρέα μαζί μας. Κάποια στιγμή είχε ανοιχτεί και μου είχε πει πως μία φορά τον είχαν δέσει και τον είχαν ξυρίσει με το ζόρι» ανέφερε ο συμμαθητής του.

 

.Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 9:30 το πρωί.