9ο Reclaim Pride στη Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά των διακρίσεων και της ομοφοβίας

9ο Reclaim Pride στη Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά των διακρίσεων και της ομοφοβίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Με πολύχρωμες σημαίες, δυναμικά συνθήματα και παλμό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πορεία του 9ου Reclaim Pride, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας (IDAHOBIT), η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου.

Η πορεία, που διοργανώθηκε με στόχο την ανάδειξη των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τον Λευκό Πύργο. Οι συμμετέχοντες, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και rainbow σημαίες, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ορατότητας και διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων, τονίζοντας πως «ο αγώνας κατά της μισαλλοδοξίας είναι διαρκής και συλλογικός».

Το Reclaim Pride καθιερώνεται τα τελευταία χρόνια ως μία πολιτική, ακτιβιστική και ανοιχτή προς την κοινωνία εκδήλωση, που επιχειρεί να δώσει φωνή σε κοινότητες και αιτήματα που συχνά περιθωριοποιούνται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM