800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει από το hotspot της Χίου και συγκεντρώνονται στο λιμάνι

800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει από το hotspot της Χίου και συγκεντρώνονται στο λιμάνι Facebook Twitter
1

Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρεται πως διέφυγαν απόψε το βράδυ από το hotspot της Χίου. Οι 300 άνθρωποι κατευθύνονται προς το λιμάνι της πόλης προκειμένου να ενωθούν με τους άλλους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι και πλέον περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς για να επιβιβασθούν και να πάνε όπως λένε στον Πειραιά.


Ας σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού εκεί όπου δένουν τα πλοία. Το γεγονός καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσδεση του πλοίου «Blue Star 1» της γραμμής προς Πειραιά το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Χίο στις 10.30 το βράδυ.

800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει από το hotspot της Χίου και συγκεντρώνονται στο λιμάνι Facebook Twitter


Για άγνωστους επίσης λόγους πριν από λίγο αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera Jet» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τη Χίο ενώ άγνωστος είναι ο σχεδιασμός για το τι πρόκειται να κάνει εκεί. Στη Χίο το «Tera Jet» αναμένεται να φτάσει περί τις 8.30 το βράδυ.

800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει από το hotspot της Χίου και συγκεντρώνονται στο λιμάνι Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς φέρεται να ετοιμάζει εξώδικο κατά του αναπλ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων με την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της ΒΙΑΛ, για την δημιουργία του hot spot.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, στο εξώδικο ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση δήμου Χίου – Δημοσίου προέβλεπε την δημιουργία ανοικτού κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης, όπως είναι σήμερα το hot spot.

Επιπλέον, θα θέτει ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων του νησιού, καθώς και επισκευής των ζημιών που έχουν γίνει στην ΒΙΑΛ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, στο εξώδικο ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση δήμου Χίου – Δημοσίου προέβλεπε την δημιουργία ανοικτού κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης, όπως είναι σήμερα το hot spot". Μα γιατί διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος; Ανοιχτό είναι και τώρα το hot spot. Απόδειξη ότι οι μετανάστες σηκώθηκαν κι έφυγαν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.