Δείτε το Γεφύρι της Πλάκας γκρεμισμένο (φωτό)

Δείτε το Γεφύρι της Πλάκας γκρεμισμένο (φωτό) Facebook Twitter
13

Το μεγαλύτερο "θύμα" της κακοκαιρίας στην Ήπειρο ήταν το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας το οποίο κατέρρευσε σήμερα.
Ήταν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα. Θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.


Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους. Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Τελικά τα λόγια αυτού του ανθρώπου ήταν προφητικά, όντως το γεφύρι εγκαταλελειμμένο, με ευθύνη της πολιτείας (φυσικά το ρημαδογέφυρο όπως το αποκάλεσε κάποιος, δεν προσφέρει μίζερο κέρδος στη μιζέρια μας, δεν αξίζει επένδυση, γιατί όλα είναι, ταντάαα! 'ΚΟΝΟΜΑ). Φυσικά δεν είναι κανένα υδροηλεκτρικό έργο, δεν είναι έργο του μετρό, δεν είναι έργο σαν όλα εκείνα τα έργα που έγιναν στην Ελλάδα, με θυσία πάντα των μνημείων, φυσικών και ιστορικών (κοινώς πέτρες που οι σύγχρονοι δεν έχουν πιάσει καν στο χέρι πέτρα αλάξευτη). Και πάν' απ' όλα, δεν είναι ιστορία μας, εμείς είμαστε άλλοι άνθρωποι, δε θα πω Ευρωπαίοι (γιατί οι Ευρωπαίοι τιμούν την ιστορία τους), είμαστε οι αούγκανοι στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ και περιμένουμε τον Πίτερ-Πρωθυπουργό να μας σώσει.
Αν ήταν το θέμα "ποίο είναι το ομορφότερο γεφυρι των Βαλκανίων ίσως (που δεν...) νε δικαιολογούνταν το σχόλιό σου.Άστο.. καλύτερα να μη μιλάμε κάποιες φορές, ε;