5.718 οι μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από το Αιγαίο το Μάιο

5.718 οι μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από το Αιγαίο το Μάιο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Κατά χιλιάδες συνεχίζουν να καταφθάνουν οι παράτυποι μετανάστες στην Ελλάδα από τις θαλάσσιες διόδους στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της καταμέτρησης των αρμοδίων αρχών το σύνολο των ανθρώπων που αποβιβάστηκαν στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου κατά τον μήνα Μάιο ήταν 5.718.


Και τον μήνα Ιούνιο όμως συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό οι αποβιβάσει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα έφθασαν στα νησιά Κω και Φαρμακονήσι, συνολικά 131 παράτυποι αλλοδαποί.


Συγκεκριμένα, σαράντα έξι παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα επί της προβλήτας του Φαρμακονησίου. Αλλοι σαράντα τρεις εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στις βορειοανατολικές ακτές του ίδιου νησιού.

Τέλος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνελήφθησαν άλλα 42 άτομα.


Οι λιμενικές αρχές των νησιών βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν εκτιμήσεις και πληροφορίες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η αυξημένη ροή των αφίξεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM