Διπλός σεισμός στη Ναύπακτο

Διπλός σεισμός στη Ναύπακτο Facebook Twitter
Διπλός σεισμός στη Ναύπακτο (gein.noa)
0

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 6.38 σήμερα το πρωί καταγράφηκε σεισμός της τάξης των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα οκτώ χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 σήμερα το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να πραγματοποιούν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μία ακόμη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 5.30 σήμερα το πρωί, σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ