Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Κουφοντίνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη» έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Ο Δ. Κουφοντίνας αρνήθηκε να δεχτεί τη φροντίδα του γιατρού των φυλακών Δομοκού, αλλά και οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, γι' αυτό εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ωστόσο και εκεί ο κρατούμενος αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις και δεν δέχτηκε την αγωγή που πρότειναν οι γιατροί και πριν από λίγη ώρα επέστεψε στο κελί του, στις φυλακές Δομοκού, όπου συνεχίζει την απεργία πείνας.

Στην ανακοίνωσή του για την απεργία πείνας είχε αναφέρει ότι: «Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του στο ΓΝ Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με την παρουσία πολλών αστυνομικών της Ασφάλειας Φθιώτιδας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ