Ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα παραμένει κάτω από το 4%, στον χάρτη του κορωνοϊού στην Ευρώπη, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το ECDC.

 

Στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων που αποτυπώνει τον συνδυασμό των κρουσμάτων, του δείκτη των τεστ που πραγματοποιούνται και τον δείκτη θετικότητας για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με περιοχές στο «πράσινο».

 

 

Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» είναι περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα είναι στο «κίτρινο». Στον ίδιο χάρτη, η συντριπτική πλειονότητα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι στο «κόκκινο».

 

 

 

Σε ό,τι αφορά στον χάρτη του δείκτη θετικότητας των τελευταίων δύο εβδομάδων, η χώρα μας παραμένει στο «πράσινο». Αυτό σημαίνει ότι σε όλη την Ελλάδα ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4%, ενώ πάνω από αυτό το όριο (στο «κίτρινο») βρίσκεται η υπόλοιπη Ευρώπη πλην λίγων περιοχών.

 

 

 

Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους των τελευταίων δύο εβδομάδων, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας είναι στο «πορτοκαλί» (την τρίτη βαθμίδα), ενώ υπάρχουν και περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη βαθμίδα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr