Σύψας: Σενάρια παράτασης δύο εβδομάδων στο lockdown λόγω της κοσμοσυρροής του διημέρου

Σύψας: Σενάρια παράτασης δύο εβδομάδων στο lockdown λόγω της κοσμοσυρροής του διημέρου Facebook Twitter
Σύψας: Σενάρια για παράταση δύο εβδομάδων στο lockdown λόγω της κοσμοσυρροής του διημέρου (Eurokinissi)
0

Οι εικόνες κοσμοσυρροής που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο ενδεχομένως να οδηγήσουν σε παράταση του lockdown για δύο ακόμα εβδομάδες εκτίμησε ο Νικόλαος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι αυτές οι εικόνες δεν θυμίζουν lockdown, αλλά κοσμοσυρροή, που οδηγεί τους εμπειρογνώμονες να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο παράτασης των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική. Ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι «Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο» διευκρινίζοντας πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη «δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ, τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Ο  καθηγητής ξεκαθάρισε πως δεν ανοίγουν άλλες δραστηριότητες καθώς παραμένει άγνωστο το τι θα φέρει η επόμενη εβδομάδα.

Δεν απέκλεισε ωστόσο, το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, είπε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι μετά το Πάσχα θα πάρουμε ανάσα, τότε που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέγεθος που πληθυσμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM