Κορωνοϊός: «Bράζει» η Αττική- Οι δήμοι που προκαλούν ανησυχία

Κορωνοϊός: «Bράζει» η Αττική- Οι δήμοι που προκαλούν ανησυχία Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού που παρατηρείται στην Αττική. 

Την ώρα που, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, βρισκόμαστε προ των πυλών ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, η Αττική παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων, με το κέντρο της Αθήνας να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα. 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, παρόμοια εικόνα παρουσιάσουν κι άλλοι εννέα δήμοι, στους οποίους παρατηρείται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. 

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής δήμους: 

  • Βύρωνα
  • Δάφνης
  • Γαλατσίου
  • Υμηττού
  • Ζωγράφου
  • Ηλιούπολης
  • Καισαριανής
  • Νέας Φιλαδέλφειας
  • Νέας Χαλκηδόνας

Στον αντίποδα, θετικά είναι τα νέα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς τα στοιχεία που έρχονται απο το ΑΠΘ, δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Αυτό που παραμένουν οι επιστήμονες είναι να δουν πόσο θα επηρεαστούν τα στοιχεία από τις ημέρες Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων.

Αύξηση νοσηλειών κατά 25% στην Αττική - Στο 60% η πληρότητα σε όλη τη χώρα

«Καμπανάκι» κιδνύνου για την κατάσταση που επικραστεί στην Αθήνα έκρουσε νωρίτερα και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κ. Παπαευαγγέλου, σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες στα νοσοκομεία επισήμανε ότι στην Αττική παρατηρείται άνοδος κατά 20%- 25% από τις 25 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, καθώς από τις 450 ανήλθαν στις 550, ενώ προβληματισμό προκαλεί και η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα καταγράφονται 7.000 ενεργά κρούσματα, ενώ η πληρότητα των νοσοκομείων βρίσκεται στο 60% σε όλη τη χώρα και στο 70% στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η εμπειρία των γειτόνων μας, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ένα είναι το στοίχημα: Η διατήρηση του επιδημιολογικού φορτίου, καθώς ακόμα αναμένουμε τα κρούσματα των εορτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι ανησυχητική είναι η μείωση της ηλικίας των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

«Γνωρίζουμε ότι η ιστορία αυτή θα τραβήξει και παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί η πανδημία θα είναι εδώ και θα επηρεάζει τη ζωή μας για κάποιους μήνες ακόμα» επισήμανε.

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε τη διασπορά που σημειώθηκε την περίοδο των γιορτών», καθώς διαφορετικά ενδέχεται να επιστρέψουμε στην κατάσταση του Νοεμβρίου, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας».

Με πληροφορίες από Μega

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM