Κορωνοϊός: Η εντολή του Χαρδαλιά για όσους επιστρέφουν από Ντουμπάϊ

Κορωνοϊός: Η εντολή του Χαρδαλιά για όσους επιστρέφουν από Ντουμπάϊ Facebook Twitter
eurokinissi
0

Τριήμερο προληπτικό περιορισμό κατ΄οίκον, αρνητικό τεστ κορωνοϊού και την φόρμα PLF θα πρέπει να συμπληρώσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες που θα επιστρέψουν από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οι έλεγχοι με rapid test στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα γίνουν σε όλους τους επιβάτες που επιστρέφουν από ΗΑΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο επιστρέψουν σήμερα, Κυριακή, από το Ντουμπάι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποτελέσματα μοριακού τεστ για να εισέλθουν στη χώρα. Μάλιστα, για την εφαρμογή των νέων μέτρων, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, αλλά και με τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με εφαρμογή έως τις 7 Ιανουαρίου, εξακολουθεί να ισχύει πλην εξαιρέσεων η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens), δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται συνολικά οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κορωνοϊός: Η εντολή του Χαρδαλιά για όσους επιστρέφουν από Ντουμπάϊ Facebook Twitter
EPA


Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος αυστηρότερα μέτρα ίσχυαν μόνο για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, μετά τις εικόνες συνωστισμού στο Ντουμπάι που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, υπήρξε προβληματισμός για την άφιξη Ελλήνων από τον εν λόγω προορισμό.

Όπως έγινε γνωστό, πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες, ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες, ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Τα στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αλλά και εικόνες από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, «μαρτυρούν» συνωστισμό στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι παρά την πανδημία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε διάφορα κεντρικά σημεία για να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων. Μάλιστα δημιουργήθηκε ακραίος συγχρωτισμός τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια της πόλης, όπου ο κόσμος διασκέδαζε έως τα ξημερώματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ