Κορωνοϊός: Πρεμιέρα σήμερα για τους εμβολιασμούς - Ποιοι θα λάβουν την πρώτη δόση

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα σήμερα για τους εμβολιασμούς - Ποιοι θα λάβουν την πρώτη δόση Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Πρεμιέρα σήμερα για τους εμβολιασμούς - Ποιοι θα λάβουν την πρώτη δόση (Pixabay)
0

Ξεκινούν σήμερα, Κυριακή, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε πέντε νοσοκομεία της χώρας με μία νοσηλεύτρια της ΜΕΘ να κάνει την αρχή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 Ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε «αρχή του τέλους» την σημερινή έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα, μετά και την έλευση των πρώτων 9.750 δόσεων του εμβολίου της Pfizer.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική και συγκεκριμένα στα: Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο.

Αύριο Δευτέρα, οι δόσεις του εμβολίου θα μεταφερθούν στο: Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν εκεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας πρώτη θα εμβολιαστεί στις 13:00 η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» ενώ μισή ώρα αργότερα θα εμβολιαστεί ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τη σκυτάλη θα πάρουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 14:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν, στις 14:30, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν, στις 14:45.

Στη συμβολική αυτή κίνηση του εμβολιασμού των πολιτικών ηγετών της χώρας ακολουθούν οι:

Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 15:00

Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 15:30

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 16:00

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 16:30

Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 17:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να εμβολιαστεί στον Ευαγγελισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, (στις 11:45), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (στις 12:15) και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους (στις 12:45).

Επιχείρηση Ελευθερία

Το σχέδιο εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Ελευθερία» χωρίζεται σε τρεις φάσεις με περαιτέρω προτεραιοποίηση στη δεύτερη φάση που αφορά σε ηλικιακή κατανομή.

Σύμφωνα με το σχέδιο στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Στην δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων) με επιμέρους προτεραιοποίηση και στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και τις δόσεις των εμβολίων που θα λάβει η χώρα ανά εταιρεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM