Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων, κλειστοί σταθμοί του μετρό- Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων, κλειστοί σταθμοί του μετρό- Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη δωδέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ελληνική αστυνομία φέρεται να έχει προετοιμάσει σχέδιο με επίκεντρο τα Εξάρχεια και κυρίως τη περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν σχηματίσει περιμέτρους ασφαλείας στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. Σε αυτά τα σημεία η Αστυνομία θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ θυμίζουν εκείνα που είχαν τεθεί σε ισχύ για το Πολυτεχνείο και σύμφωνα με πληροφορίες στον σχεδιασμό θα συμμετέχουν πάλι περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και drones αλλά και ελικόπτερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει ένταση.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν εκδήλωση καταδρομικών επιθέσεων ή «έκτακτων» αιφνιδιαστικών συγκεντρώσεων. Στο πλαίσιο αποτροπής καταδρομικών επιθέσεων, σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν αστυνομικοί και δικαστικοί στόχοι, ακόμη και εκκλησίες καθώς έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του δράστη της δολοφονίας Επαμεινώνδα Κορκονέα. Πολυάριθμες θα είναι και οι περιπολίες για την αποτροπή καταδρομικών περιφερειακών επιθέσεων και έγκαιρου εντοπισμού μεγάλου αριθμού ατόμων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ