Κρήτη: Συνέλαβαν τον άνδρα που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους τον Αύγουστο

Κρήτη: Συνέλαβαν τον άνδρα που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους τον Αύγουστο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Μετά από μήνες ερευνών, οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα που είχε βασανίσει δύο σκύλους στα Κεραμειά Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό zarpanews.gr «στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης στα Κεραμειά που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους σε ένα δέντρο» της περιοχής.

Το περιστατικό βασανισμού είχε συμβεί στα μέσα Αυγούστου προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το καλοκαίρι ο δράστης δεν είχε εντοπιστεί άμεσα αλλά η αστυνομία δεν είχε πάψει να τον αναζητά και τελικά η Ασφάλεια Χανίων «ξετύλιξε το νήμα» και συνέλαβε έναν 53χρονο Χανιώτη κτηνοτρόφο.

Τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί κακοποίηση και βασανισμό.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για την κακομεταχείριση ζώων και ο βασανισμός ζώου λογίζεται ως κακούργημα.  

Αναλυτικά, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη σε όποιον σκοτώνει ή βασανίζει ζώα καθώς και χρηματική ποινή (μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ έκαστη. 

Πρόβλεψη για οριστική αφαίρεση του ζώου

 

Ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρέσει προσωρινά το ζώο μόνο εφόσον ο ιδιοκτήτης του αναλάβει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος για λογαριασμό των δύο προηγουμένων δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά, η προσωρινή αφαίρεση από τον εισαγγελέα μετατρέπεται σε οριστική. Επίσης ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει σε παραβάτη να αποκτήσει ξανά ζώο.

Επιπλέον ο εισαγγελέας, όταν επιλαμβάνεται δημοσιεύματος ή καταγγελίας, μπορεί έπειτα από επιτόπια αυτοψία να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή εκτροφείο. Αν οι συνθήκες δεν είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας καθορίζει τα μέτρα που οφείλει να λάβει ο ιδιοκτήτης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ