Αρκουμανέας: Υπάρχει μόνο ένα μητρώο Covid-19 - «Απαράδεκτα και κακόβουλα δημοσιεύματα»

Αρκουμανέας: Υπάρχει μόνο ένα μητρώο Covid-19 - «Απαράδεκτα και κακόβουλα δημοσιεύματα» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Υπάρχει «ένα και μοναδικό μητρώο Covid-19» δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας που συμμετείχε στη σημερινή επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε σε σχετικά με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων που έκαναν λόγο για «παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού», χαρακτηρίζοντάς τα «απαράδεκτα και κακόβουλα».

Όπως είπε, υπάρχει «ένα και μοναδικό» μητρώο καταγραφής κρουσμάτων COVID-19 και διαμαρτυρήθηκε πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων, αμφισβητούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της χώρας».

«Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 


«Τα στοιχεία συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα περί «μυστικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες» είπε πως «φαντάζεται ότι εννοούν τη σύμβαση στις 2 Ιουνίου 2020» η οποία που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων και στη πλατφόρμα της Κομισιόν για τις δημόσιες συμβάσεις. Η σύμβαση αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, οι οποίες καταχωρούν στο ένα και μοναδικό αρχείο COVID-19. 

Ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε ότι τέτοια δημοσιεύματα βλάπτουν την κοινή προσπάθεια σε μία κρίσιμη περίοδο για την πορεία της πανδημίας. 

Χαρδαλιάς: Αβάσιμα και άδικα δημοσιεύματα, με πολιτική στόχευση 

Στο ίδιο μήκος κύματος για το θέμα κινήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτηρίζοντας τα όσα δημοσιεύθηκαν «αβάσιμα και άδικα».

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προσθέτοντας πως ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του και οι συνεργάτες του είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. «Συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα», διαμήνυσε κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα που «επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της , πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προφανώς με πολιτική στόχευση». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ