Ένα και μόνο γεγονός, οδήγησε στην παράταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού: το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Τόνισε δε, ότι 18 περιοχές στη χώρα σε σύνολο 74 είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

 

Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα.είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά. Μεταξύ αυτών οι Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα.

 

Τόνισε δε, πως η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία είναι σε αυξημένη επιτήρηση καθώς τα κρούσματα παραμένουν, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική καμπύλη.

 

Στις περιοχές αυτές, αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και είναι επιβεβλημένη η πιστή τήρηση των μέτρων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Απαριθμώντας τα νούμερα από τους ελέγχους, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι χθες έχουν διεξαχθεί 1.341.000 και πλέον έλεγχοι όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 34.000 παραβάσεις ενώ τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ.

 

Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε απροσεξία, πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση επισήμανε μεταξύ άλλων.

 

Σε ό,τι αφορά στην άρση του lockdown για τα Χριστούγεννα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος.

 

«Πρόωρη η συζήτηση» τόνισε, προσθέτοντας πως «φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Για τις επόμενες 10 μέρες τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο» είπε κλείνοντας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr