Σύλληψη 27χρονου τζιχαντιστή στην Αθήνα: Ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δολοφονίες του Ισλαμικού Κράτους

Σύλληψη 27χρονου τζιχαντιστή στην Αθήνα: Ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δολοφονίες του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
Σύλληψη 27χρονου τζιχαντιστή στην Αθήνα - «Μπήκα στον ISIS/DAESH λόγω αντεκδίκησης» (Eurokinissi/Αρχείο)
0

«Μπήκα στον ISIS/DAESH λόγω αντεκδίκησης» δήλωσε ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη χθες στην Αθήνα.

Ο 27χρονος Σύριος ήρθε στην Ελλάδα στο τέλος Μαρτίου του 2018 μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους και σύμφωνα με την ομολογία του, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, «Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είχε σκοτώσει μπροστά στα μάτια μου συγγενείς μου. Ήθελα να τους εκδικηθώ».

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο 27χρονος δεν ήταν άγνωστος στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με θέματα διεθνούς τρομοκρατίας.

Αφορμή για την προσαγωγή υπήρξε η συμμετοχή του σε συμπλοκή με αλλοδαπούς εντός της δομής φιλοξενίας, που φέρεται να έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Το πρωί της Τετάρτης οπότε και εξελίχθηκε η συμπλοκή στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ο  27χρονος τραυματίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας του περιστατικού.

Παρενέβη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ήδη παρακολουθούσε τις κινήσεις του, και τον μετέφερε στα γραφεία τους.

Έπειτα από πολύωρη ανάκριση ομολόγησε ότι εντάχθηκε και συμμετείχε ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο 27χρονος ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να προσδιορίζει αριθμό ή τόπο. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι συνέβησαν το 2014.

Νωρίτερα, είχε αναγνωρίσει τον εαυτό του σε βίντεο που του έδειξαν οι αστυνομικοί, την ίδια χρονιά, όπου ο 27χρονος μαζί με άλλα άτομα κακοποιεί βάναυσα και χλευάζει αιχμαλώτους του ISIS.

Στο βίντεο που πρωταγωνιστεί ο 27χρονος, εμφανίζεται να χτυπάει μαζί με άλλα μέλη του ISIS αιχμαλώτους τους οποίους κρατούν όρθιους και δεμένους πισθάγκωνα.

Μέλη του ISIS, κάποιοι εκ των οποίων κρατούν και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, βιαιοπραγούν επανειλημμένα στους ομήρους τους, που φοβισμένοι δέχονται τα χτυπήματα στο κεφάλι και ακούν τις πανηγυρικές κραυγές από τους βασανιστές τους.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέσβο, στις 28 Μαρτίου 2018, μέσω Τουρκίας, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους.

Εκεί έγινε η καταγραφή του, κατέθεσε αίτημα ασύλου, διέμειναν για λίγο στο ΚΥΤ Μόριας και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην ανοικτή δομή του Ελαιώνα.

Το 2019, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δέχτηκαν πληροφορίες για τη δράση του και ξεκίνησαν τη διακριτική παρακολούθησή του.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για δύο κακουργήματα, της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ