Μία μικροσκοπική κουκουβάγια βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ

Μία μικροσκοπική κουκουβάγια βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ Facebook Twitter
0

Μία μικρή κουκουβάγια αναρρώνει σε καταφύγιο άγριων ζώων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αφότου βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ, στη μητρόπολη των ΗΠΑ.  

Η κουκουβάγια εντοπίστηκε από εργάτες οι οποίοι συμμετείχαν στη μεταφορά του ελάτου από τη Ονεόντα στην πόλη της Νέας Υόρκης, μία απόσταση περίπου 170 μιλίων. «Είναι μία ιστορία βγαλμένη από ταινία», αναφέρει η Ellen Kalish, διευθύντρια του κέντρου άγριας ζωής Ravensbeard, όπου έχει μεταφερθεί η κουκουβάγια. Πλέον η εκείνη και η ομάδα της προσέχουν το πουλί - που ονομάστηκε Ροκφέλερ - και δεν είχε φάει ή πιει τίποτα κατά το τριήμερο ταξίδι του. «Είναι εντυπωσιακό ότι δεν συνεθλίβη», δήλωσε η Kalish. Το πουλί μεταφέρθηκε στους κτηνιάτρους το βράδυ της Τετάρτης, που το εξέτασαν και πραγματοποίησαν ακτινογραφίες.

Σύμφωνα με την Kalish ο Ροκφέλερ είναι σε καλή κατάσταση παρά την περιπετειώδη εβδομάδα. Ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση. Παρά το μικρό του μέγεθος του είναι μία ενήλικη κουκουβάγια. Οι κουκουβάγιες αυτής της οικογένειας είναι οι μικρότερες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και το ύψος του κυμαίνεται ανάμεσα σε 17 και 21 εκατοστά. «Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον είδος», δήλωσε η Kalish κάνοντας λόγο για ένα «καθαρά» νυκτόβιο ζώο «που δεν φαίνεται φαίνονται εκτός αν κάποιος το ψάχνει. Κάποια μεταναστεύουν νότια για το χειμώνα και κάποιοι δεν μεταναστεύουν καθόλου». 

Μία μικροσκοπική κουκουβάγια βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ Facebook Twitter
Μία μικροσκοπική κουκουβάγια βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ Facebook Twitter

Οι ειδικοί του κέντρου άγριας ζωής Ravensbeard αναμένεται να απελευθερώσουν τον Ροκφέλερ στη φύση μόλις βεβαιωθούν ότι η υγεία του τού το επιτρέπει. Υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια κουκουβάγιες Aegolius acadicus στις ΗΠΑ οπότε, ακόμα και αν δεν επιστρέψει στη Ονεόντα, θα καταφέρει να ζευγαρώσει. «Ζευγαρώνουν κάθε χρόνο και μπορούν να συνεχίζουν τις ζωές τους». Σύμφωνα με την ίδια, με όλη την αρνητική επικαιρότητα το 2020, η ιστορία του Ροκφέλερ «έπρεπε να ακουστεί». 

Με πληροφορίες από BBC

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM