ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέτσας: Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα - Πώς θα γίνει η άρση του lockdown

Πέτσας: Χριστούγεννα με ανοιχτά καταστήματα - Πώς θα γίνει η άρση του lockdown Facebook Twitter
0

Το σχέδιο της κυβέρνησης για άρση του lockdown ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, την εβδομάδα αυτή αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η πτώση. Η υποχώρηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Στις προθέσεις μας είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία», είπε. 

Ακολούθως, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, σταδιακά θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα με περιορισμούς, αλλά όχι στη βάση του lockdown, σημειώνοντας πως τα καταστήματα αναμένεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση είναι να «τηρούμε όλοι τα μέτρα». «Σκοπός δεν είναι να μείνουμε πάντα κλεισμένοι αλλά να επιστέψουμε στην κανονική ζωή», τόνισε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ